nedjelja, 28. travnja 2013.

Mlado zelje sa heljdom i sojom

Mlado zelje me zaintrigiralo ovih dana jer to još nisam vidjela za kupiti. Nema puno o mladom zelju na internetu a koliko mi je mama uspjela objasniti, to je zelje koje ide direktno iz uzgoja na tržnicu, ne dolazi iz hladnjače jer nemože toliko stajati. Strukturom je nešto između zelene salate i zelja, ali okus je vrlo osvježavajući i fini. Evo prvog recepta.

heljda
sojina šunka
ljubičasti luk
nekoliko listova mladog zelja (10ak)
pola passate
sol, papar

Sojinu šunku namočiti u malo slane vode. Skuhati heljdu u 2x više vode. Luk narezati na sitno. Sojinu šunku dobro ocijediti kroz gusto cijedilo te popržiti na luku. Dodati skuhanu heljdu, narezano zelje te passatu i začine i još malo podliti vodom ako treba te prokuhati 15ak minuta. To je zapravo neka vrsta dekonstrukcije punjenih paprika, recepta koji je odličan pa je ovaj odličan i u ovom obliku.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Ovo moram uskoro skuhati ... jednostavno mi izgleda ... valjda ću uspjeti. :-)