petak, 12. travnja 2013.

Curry od tikvice i slanutka

Dugo nije bio curry na meniju,  toliko dugo da sam ga se zaželjela no curry se radi od ljetne zelene tikve. Ja sam ovaj put pokušala sa tikvicama. Nije isto ispalo, tikvica ipak ima nešto drugačiji okus nego tikva ali je bio svejedno fini i mljac.

2 tikvice oguljene i narezane na kockice
1 konzerva/staklenka slanutka
400ml kokosovog mlijeka (jedna konzerva)
2 luka
sok od 1 limuna
ulje
 začini:  češnjak u prahu, kajenski papar, kurkuma, kim, đumbir u prahu, sol, crni papar po pola žličice svakog

Na malo ulja kratko popržiti začine te dodati nasjeckani luk i tikvicu, kratko dinstati te zaliti sa šalicom vode i kokosovim mlijekom, dodati povrtnu kocku te krčkati 20 minuta. Dodati slanutak i kuhati još 10 minuta. Poslužiti preliveno sa malo limunovog soka.

Nema komentara: