nedjelja, 11. svibnja 2014.

Varivo od azuki graha sa pennama od pira


Novost na tržištu je tjestenina od čistog pira proizvedena u susjednoj nam državi.  Nisam ja baš sigurna da je riječ o čistom piru (mislim ko to kontrolira ne?). Nemaju baš okus po piru a čisti pir je kaktiga. Al varibo je bilo fino.

1 šalice azuki graha
1 šalica penna od pira
1 luk
pola dimljenog tofua
začini koji uobičajeno idu u grah: žlica koncentrata rajčice, sol, papar, češnjak, lovor i sl.

Azuki grah namočiti u vodi preko noći te ocijediti i isprati. Na luku popržiti kockice tofua, te dodati azuki grah i vode i kuhati 50 minuta. Dodati penne i kuhat i još 20 minuta.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Mi kažemo varivo, a kaj ti znači varibo - varili bo ga u trbuhu? ;-)