nedjelja, 3. studenoga 2013.

Oči u vlastitom soku


Halloweek 6 

Riječ je o rižinim kuglicama sa narezanim crnim maslinama u paradajz sosu. Al izgleda super. Riža je ona za suši s tim da sam ja osim toga dodala i malo rižinog brašna da se bolje poveže. Riža ko riža, niš posebno, nemogu reći da me bacila u trans, ipak je meni od bijelih najbolja basmati, pa onda obična dugozrna. Ove okrugle, glutenske riže su tako, prolazne. 

1 šalica riže za suši (ili druge glutenske riže)
1 passata od paradajza
malo origana
2 žlice brašna od riže

Rižu kuhati u malo vode neprestano miješajući te dodavajući vodu dok se ne pretvori u ljepčjivu masu. Provjerili jesu li zrna kuhana. Dodati rižino brašno i dobro izmiješati. Kad se prohladi oblikovati kuglice te staviti narezane masline i passatu pomiješanu sa malo soli i origanom.


2 komentara:

Anonimno kaže...

baš prikladno - izgledalo je tako stvarno, jedva sam se prisilila probati! odlično :)

Anonimno kaže...

Mene je bilo strah probati ...
;-)