Halloweek 5
Sok od đumbira nisam radila već dosta dugo al s obzirom kako taj sok žari i pali, savršen je za podvaliti prijateljima koji ništa ne sumnjaju. Omjere treba prilagoditi ukusima, samo se nesmije piti čisti sok od đumbira jer je to opasno za okusne pupoljke. Ja probala. Osjet okusa mi se vratio kroz 3 dana.
Korijen đumbira, oko 5 cm recimo
sok jednog limuna
pola decilitra vode
Korijenu đumbira lagano ukloniti kožicu struganjem, do oko 5 cm ili koliko želimo naribati. Onda se taj očišćeni dio nariba (s tim da je unutrašnost vrlo vlaknasta, al treba to uništiti koliko ide). Naribani dio se protisne u stiskaču za češnjak da se oslobodi sok, doda se limun i voda te se proba jel treba još vode il je dobar. Po mogućnosti da nijedan komadić đumbira ne upadne unutra. I se stavljati leće nakon stiskanja đumbira....
Sok od đumbira nisam radila već dosta dugo al s obzirom kako taj sok žari i pali, savršen je za podvaliti prijateljima koji ništa ne sumnjaju. Omjere treba prilagoditi ukusima, samo se nesmije piti čisti sok od đumbira jer je to opasno za okusne pupoljke. Ja probala. Osjet okusa mi se vratio kroz 3 dana.
Korijen đumbira, oko 5 cm recimo
sok jednog limuna
pola decilitra vode
Korijenu đumbira lagano ukloniti kožicu struganjem, do oko 5 cm ili koliko želimo naribati. Onda se taj očišćeni dio nariba (s tim da je unutrašnost vrlo vlaknasta, al treba to uništiti koliko ide). Naribani dio se protisne u stiskaču za češnjak da se oslobodi sok, doda se limun i voda te se proba jel treba još vode il je dobar. Po mogućnosti da nijedan komadić đumbira ne upadne unutra. I se stavljati leće nakon stiskanja đumbira....
Nema komentara:
Objavi komentar