ponedjeljak, 15. travnja 2013.

Veganski gulaš

Recimo. Bez krumpira. Jer se krumpir nesmije podgrijavati. Pa sam ubacila tjesteninu. Zdrav život sve po svud.

sojini komadići
1 luk
1 passata
šaka špageta od durum tjestenine

Luk nasjeckati na kockice. Soju namočiti u vrućoj vodi minimalno 15 minuta te dobro ocijediti. Na luku popržiti soju oko 10ak minuta bez miješanja, da dobije boju, te malo promiješati i popržiti još 10ak minuta. Špagete natrgati na trećinu dužine. Na soju naliti pasatu i dodati špagete. Gotovo je kad špageti otpuste kroz jedno 10 minuta. To mi je nekad bilo omiljeno jelo i radila sam ga sa pekinškim mesom od soje, no i komadići su dobri. Brzo, kalorično, zasitno, proteinska bomba.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Hm, to ću i ja sutra skuhati, ali umjesto soje: gljive ... ili bijelo meso. Fala za recept. :-)

Anonimno kaže...

Opa! Čestitam ti kćerce. :-)