PIPL MAST TRAST AS VEGANS
Ideja za ovaj kolač se rodila nekako u isto vrijeme i kad se pojavila poznata rečenica: pipl mast trast as. Jer pipl mast trast as vegans det vi nou abaut guud kejks. Čitam ja i čitam On food and cooking i ovo mi se činilo kao idealna kombinacija za jedan vege kolač. Izgleda komplicirano al zapravo i nije. Podloga od vanilije, krema od banane i kokosa i na vrhu krema od breskvi. Pa tu nema šta ne biti dobro.
Biskvit
100 gr brašna od pira
2 žlice brašna od prosa
* brašna zajedno mora biti oko 120 grama
pola šalice biljnog mlijeka
burbon vanilin šećer
1/2 žlice soka od limuna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
2 žlice ulja
Krema 1 - banane
2 banane
2 žlice kokosovog brašna
pola žlice soka od limuna
2 velike stare banane izgnječiti te izmiješati sa kokosom.
Krema 2
1 velika konzerva breskvi
3 žličice brašna od tapioke
1 žlica ulja
2 žlice soka od limuna
Breskve pretvoriti u pire te dodati ostale sastojke i ostaviti stajati oko pola sata.
Kalup za kruh obložiti masnim papirom. Izmiješati sastojke za biskvit te naliti u kalup. Na njega oprezno dodati kremu od banana i vilicom pokriti sve dijelove. Na to oprezno dodati kremu od breskvi te zapeći 60 minuta na 180°C. Drugi dan kad se ohladi rezati na kocke i poslužiti sa "šlagom" of kokosovog mlijeka. Ja sam koristila kokosovo mlijeko "Rapunzel" a dobro je i Vitasiino. Alnaturino je sama voda, to ne. Treba biti gusto i nesmije se ništa mućkati iz limenke.
Bez šećera. Pogodno za dijabetičare, ali ne i one na dijeti jer je zasitnoooo.....
3 komentara:
Aj mast traj dis. ;-)
Na slici super izgledaju. Imaš sliku? Stavi. Ln :-)
:-) Kako ovo dobro izgleda ... Mljac! Mljac!
Objavi komentar