Namaz je od suncokreta i mladog luka, a la kravlji sir.
200g neprženog suncokreta
1dcl ulja
2dcl vode
sol
mladi luk
pola žličice citronske kiseline
Sjemenke suncokreta namočiti preko noći (što duže) te procijediti i prati. Ponekad se naju unutra naći i neoljušteni komadići koje bi ili trebalo prebrati prije namakanja ili se priviknuti na ideju da ako izgleda da se u masi utopio kukac, nije. Naime, neoljušteni sukcokret je prugasti, i to sa crnim prugama koje najčešće i ostanu sa sjemenkama. Namočene sjemenke ocijediti, isprati te samljeti u blenderu sa svim sastojcima. Mora ići citronska kiselina a ne sok od limuna jer je sok od limuna sladak, a nešto treba dati određenu količinu kiselosti. Čisto za efekt. "Sir" može imati blagi okus po svježe pokošenoj travi i to je normalno, I nemože dugo stajati jer fermentira.
Nema komentara:
Objavi komentar