Imam heljdinog brašna i imam ga i previše. Teško je s njim raditi, i jako je intenzivnog okusa. Nikad neide čisto u recept jer nema svojstva kao brašno. Više kao pijesak recimo. Odličan za cement. I gledam ja tako recept za palačinke i mislim si...nemoguće je to ispeć a da bude em jestivo, em da se ne hvala, ali pogrešno. Moguće je itekako moguće. Štoviše, vrlo se lijepo oblikuju a okusom pašu uz slatko i slano.
200gr brašna od pira
200gr brašna od heljde
500ml vode
1dcl ulja
pola žličice soli
pola žličice praška za pecivo
pola žličice papra
ulje za prženje
Izmiješati suhe sastojke, pa dodati vodu i dobro izmiješati. Na to dodati ulje te miješati barem 5 minuta. Pržiti male palačinkice u jako zagrijanom dubokom ulju (najmanje 1 cm) oko miute sa jedne strane te pola minute sa druge.
Nema komentara:
Objavi komentar