Kasnim ja s receptima al našla sam sliku pa evo i recepta. Koji je nastao u isto vrijeme kad i dosadna reklama za fast food sa chef's burger reklamom koja je već iz paštete iskakala. Veganske. Neš ti noviteta, tri lista gljiva u smeću.
125ml mineralne vode
1 žlica suncokretovog ulja
2 žlice vrhom pune prosenog brašna
1 žlica krušnih mrvica
1/2 žlice psylliuma (indijskog trputca)
1 žlica ulja
voda
sol, papar, crvena paprika, ružmarin
1 omanji luk
4-6 češnja češnjaka
Sojinu šunku i ljuskice posoliti i preliti vrućom vodom, ostaviti da odstoje 15 minuta te ocijediti. Dodati suhe sastojke, začine te protisnuti luk i češnjak. Dodati ulje te vode po potrebi da se sve pretvori u homogenu smjesu. OStaviti da odstoji 15 minuta te rukama oblikovati popečke i roštiljati 10 minuta sa svake strane
Pa sam si ja snimila....napravila...mislim prvo napravila, pa onda snimila i pojela jedan vegan chef's burger...sa gljivama jel.
Pecivo
250gr brašna od pira
2 žličice praška za pecivo125ml mineralne vode
1 žlica suncokretovog ulja
Izmiješati te peći u kalupima ua muffine 30 min na 200°C
Burger
1/2 šalice sojine šunke
1 šalica sojinih ljuskica2 žlice vrhom pune prosenog brašna
1 žlica krušnih mrvica
1/2 žlice psylliuma (indijskog trputca)
1 žlica ulja
voda
sol, papar, crvena paprika, ružmarin
1 omanji luk
4-6 češnja češnjaka
Sojinu šunku i ljuskice posoliti i preliti vrućom vodom, ostaviti da odstoje 15 minuta te ocijediti. Dodati suhe sastojke, začine te protisnuti luk i češnjak. Dodati ulje te vode po potrebi da se sve pretvori u homogenu smjesu. OStaviti da odstoji 15 minuta te rukama oblikovati popečke i roštiljati 10 minuta sa svake strane
Gljive narezati na listiće i popržiti na malo ulja sa svake strane
Narezati dimljeni tofu i paradajz te složiti che'f burger.
Nema komentara:
Objavi komentar