150gr indijskih oraščića
100gr lješnjaka
200gr suhih smokava
2 žlice oljuštenih sjemenki sezama
100gr brašna od pira
2 žlice kakaa u prahu
200gr kuhinjske čokolade
1 žlica šećera
4 žlice sirupa od agave
Izdvojite sat vremena da sjeckate oraščiće, lješnjake i smokve na sitno te pomiješajte sa sezamom, brašnom, kakaom u prahu i ostavbite sa strane. U posudi otopite šećer u sirupu od agave i zagrijavajte dok se ne počne pjeniti, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i ostavite da se sve otopi te prelijte preko sjeckanih sjemenki i ostalog. Čvrsto izmiješajte u homogenu smjesu (smokve će dati dodatnu vlagu koja fali) te prebacite u kalup za kruh i pecite 30 minuta na 150°C. Kad se ohladi uvaljajte u šećer u prahu i režite na tanke šnite. Odlična stvar.
Nema komentara:
Objavi komentar