pola kile šampinjona
1 žlica soli
pola luka
2 češnja češnjaka
sok 2 limuna
1 žličica crnog papra
3 žličice smeđeg šećera
1 šalica vode
1 lovorov list
Šampinjone dobro posoliti sa jednom žlicom soli te ostaviti u posudi oko 24 sata da pocrne i puste vodu. Meni nisu baš pocrnili nego su poprimili onako mrlje i sparušili su se gdje ih je sol dotaknula, al su pustili vodu. Očito su šampinjoni sama voda. Uglavnom, nakon 24 sata, sve zajedno, sa vodom koju su pustili šampinjoni, osim lovorovog lista ubaciti u blender te pretvoriti u pjenicu. Pjenicu prebaciti u posudu, ubaciti lovorov list i kuhat na slaboj vatri oko sat vremena. Pri tome pojesti ogromne količine hrane koja se nađe na putu jer je miris...mmmm....ti kinezi stvarno znaju kaj je dobra hrana. Nakon toga smjesu prohladiti te pospremiti u staklenke.
Ima jako neobičan okus. Fini, ali neobičan. Možda je malo preslano za samostalno jelo (drugi puta pola žlice soli) ali sam sigurna da će pasati uz sve uz što uobičajeno ide kečap. Ugodno iznenađenje.
1 komentar:
Istina! Prefino!
Objavi komentar