subota, 13. listopada 2012.

Čokoladni čips od kelja sa bananom


Stoti recept ovog bloga!!! Za jubilarku je trebao biti jedan poseban recept a čips od kelja mi se baš učinio kao odlična ideja. I bila je odlična ideja. Toliko odlična da sam prvo pojela većinu, a onda se sjetila slikati ostatke. Recept je odličan, pravo osvježenje i koja ideja za ponuditi djeci kelja. Inače bježim od kelja ko vrag od tamjana ali ovo je tako fini recept da će se kelj ponovo naći na meniju. Nema ni blizu okus kao ono grozno varivo od kelja iz djetinjstva, ovo je gurmanski način uživanja u zelenjavi.

original

četvrtina kelja narezanog na sitno, kao zelje
1 banana
1 žličica kakaa u prahu
1 vanilin šećer
1 žlica agavinog sirupa (meda)
1 žlica ulja od kokosa (može i neutralno, od koštica grožđa recimo)
(malo biljnog mlijeka po potrebi - nije nužno)

Kelj sitno naribati, ostaviti sa strane. Bananu izgnječiti sa vilicom dok se ne pretvori u vodenastu strukturu, te dodati ostale sastojke i dobro izmiješati. Umiješati i kelj u smjesu, te rukama dobro izmiješati kelj sa smjesom, da bude dobro obložen. Peći 20 minuta na 150°C. Rezultat nije hrskavi, ali je jedan fini desert.

Nema komentara: