Ljeto...vrućine....roštilj....dimljena paprika u prahu...i tako to dođe svojim tokom. Ova marinada mi je najbolja do sad a ražnjići fenomenalni. Čisto vege roštilj za vruće dane...
Marinada:
maslinovo ulje - 3 žlice ili manje
sok od limuna - 1 žlica
sol, papar- po želji, oko pola žličice
dimljena paprika- 2 žličice
Za ražnjiće
crvena rog paprika
paprika babura
tikvice
sojini komadići
šampinjoni
Sojine komadiće namočiti u kipućoj slanoj vodi. Pripremiti marinadu. Tikvice oguliti i narezati na tanke šnjite pomoću guljača za povrće. U marinadu prvo namočiti tikvice da omekšaju. Najmanje šampinjone ostaviti cijele, veće razrezati na pola. Nakon tikvica marinirati svo ostalo povrće i gljive te na kraju dodati dobro ocijeđene sojine komadiće. Nabosti na štapiće te pržiti 10ak minuta na roštilju
Nema komentara:
Objavi komentar