petak, 29. srpnja 2016.

Langoši

Langoši, jedno tipično jelo za kraj iz kojeg dolazim i moja velika ljubav. Za svako prošćenje, nezaobilazan desert koji se sastoji od dizanog tijesta sa krumpirom prženog u dubokom ulju te namazan sa uljem sa češnjakom,,,ili vrhnjem...ili kečapom...uglavnom fast food. Otkad sam prešla na beskvasnu prehranu pomirila sam se da je s ovim gotovo, No ipak sam odlučila eksperimentirati...ono...za svaki slučaj...i uspjela..bar malo vratiti taj poznati okus.

300g brašna od pira tip 550
50g instant krumpira (pahuljica)
1 žličica soli
1-2 žličice praška za pecivo
papar po želji
malo češnjaka u prahu
150ml minerane vode
1 žlica ulja
suncokretovo ulje za prženje

Dobro izmiješati  suhe sastojke te dodati prvo žlicu ulja a onda lagano dodavati mineralnu vodu. Žlicom izmiješati u čvrsto tijesto. Zagrijati ulja da bude barem prst (langoši moraju plivati na ulju). Žlicom uzeti tijest veličine šake, oblikovati u kuglicu te polagano ukruh izvačiti na čim tanje, skoro prozirno na sredini. Stavljati u vruće ulje te pržiti sa jedne strane dok rub ne porumeni te onda kratko popržiti i sa druge strane. Izvaditi na upijajući papir te lagano posoliti. Najbolji su kad malo odstoje, onda dobe blago gumastu teksturu (a ne hrskavu).


Nema komentara: