300g brašna od pira tip 550
50g instant krumpira (pahuljica)
1 žličica soli
1-2 žličice praška za pecivo
papar po želji
malo češnjaka u prahu
150ml minerane vode
1 žlica ulja
suncokretovo ulje za prženje
Dobro izmiješati suhe sastojke te dodati prvo žlicu ulja a onda lagano dodavati mineralnu vodu. Žlicom izmiješati u čvrsto tijesto. Zagrijati ulja da bude barem prst (langoši moraju plivati na ulju). Žlicom uzeti tijest veličine šake, oblikovati u kuglicu te polagano ukruh izvačiti na čim tanje, skoro prozirno na sredini. Stavljati u vruće ulje te pržiti sa jedne strane dok rub ne porumeni te onda kratko popržiti i sa druge strane. Izvaditi na upijajući papir te lagano posoliti. Najbolji su kad malo odstoje, onda dobe blago gumastu teksturu (a ne hrskavu).
Nema komentara:
Objavi komentar