3/4 šalice šećera u prahu
2 konzerve kokosovog mlijeka
1/4 šalice sirupa od agave
1 žličica arome vanilije (tekuće)
1 žlica Casali rum kokos likera
1/2 žličice soli
1-2 žlice čistog kakao maslaca
sojin lecitin
Smjesa se dobro izmiješa, i zagrije da se kakao maslac otopi. Raditi sa kakao maslacem je jako zahtjevno jer se nikako nije mogao uklopiti u smjesu. Dodala sam lecitin ali bez nekog većeg uspjeha. Smjesu treba staviti da se hladi i svakih 30 min promiješati. Kad se stavi u zamrzivač na par sati, isto treba miješati kakao maslac (koji će se odvajati)svakih pola sata. Kad je otprilike postignuto da su komadići kakao maslaca umiješani u sladoled, tada ga se stavi u aparat za sladoled na 20 minuta.
Okusom podsjeća na zamrznutu bijelu linoladu i za sad mi je ovo najdraži okus. Nešto razmišljam da bi možda bilo bolje naribati kakao maslac te dodati samo ribance. Al onda se uopče taj cijeli okus po kakau nebi ni osjetio.
Poslužiti prelivenoga pravim domaćim gustim bučinim uljem. Pozdrav iz Međimurja.
Nema komentara:
Objavi komentar