nedjelja, 16. kolovoza 2015.

Arancini


Arancini su pohane loptice riže sa (najčešće) komadićem sira u sredini ili mesnim raguom a specijalitet su Italije. Lets veganize it.

1/2 šalice nekuhane riže (klasične dugozrne ili okrugle, uglavnom najeftinija)
shoyu - umak od soje
1 šalica brašna od slanutka
sol, papar, (himalajska sol)
pola litre ulja za prženje

Skuhati rižu sa malo soli i to dok sva voda ne ispari (riža mora ostati gnjecava), dodati 2-3 žlice shoyu umaka ili više po želji te oblikovati loptice (kalup za cake popse odlično dođe) i zamrznuti ih.  Pripremiti smjesu za paniranje od slanutkovog brašna, vode, soli, papra te po želji himalajske (crne) soli da dobije okus po jajima. Smjesa mora biti jako gusta. Zagrijati ulje, umočiti kuglice te pržiti 10-15 minuta.

Nema komentara: