Kitsune udon je juha sa debelim rezancima i komadom prženog tofua. Tako se zove jer je prema njihovim legendama to najomiljenije jelo kitsune mitskog bića koje se najčešće opisuje kao lisica sa 9 repova a uobičajeno kontrolira struju, munje, gromove i slično. Radi se sa ribljim temeljcem a ja ću koristiti povrtni. Neznam jel bi mogla živjet u Japanu oni su takvi ljubitelji mirisa i okusa sirove ( i trule) ribe i algi da je to strašno. Iako ima udon rezanaca za kupiti kod nas, ja sam se poslužila Barillinom tjesteninom br. 7
Barilla tjestenina br. 7
povrtna kocka
mirin (ocat od riže)
umak od soje
tofu običan
šečer
Skuhati rezance prema uputstvima. Popržiti tofu u dubokom ulju. Složiti umak od 1 žlice umaka od soje, 1 žlice rižinog octa, 1 žličice šećera i 2/3 šalice u kojoj je razmućena povrtna kocka. Prženi tofu vaditi iz ulja direktno u umak. Te nakon par minuta izvaditi u posebnu zdjelicu. Tjesteninu ocijediti te vratiti u posudu u kojoj se kuhala. Dodati preostali umak i preostalu povrtnu kocku, dodati vode po potrebi i zagrijati. Poslužiti u zdjelicama, sa poprženim tofuom i ukrašeno mladim lukom. Nebi čovjek rekao al stvarno je fino, tofu ima okus po prženom kruhu a mladi luk baš odlično 'žeže' uz ovaj okus.
Nema komentara:
Objavi komentar