valjda sam dobro prevela "biscuit". To je zapravo neka vrsta čajnih kolačića, tvrdih ili slojevitih (forneti recimo). Taj recept sam vidjela odavno i htjela sam ga napraviti. Naravno kad sam počela raditi spazila sam da je to zapravo vrsta kruha. Barem po tom receptu po kojem sam radila. S obzirom na temeraturu zapravo je vrsta tijesta za pizzu. I nikako ne odgovara slici sa originala recepta
Ja sam koristila pola smjese za obične, a u drugu polovicu sam stavila proteinski prah konoplje. Dobila sam u oba slučaja izuzetno ljepljivo tijesto koje preporučam obrađivati samo u pekaču na papiru za pečenje, s tim da je ova smjesa sa konopljom bila apsolutno nemoguća za izrezati u bilo kakav oblik pa sam ostavila tako.
Smjesa 1
1 šalica brašna od pira
2 žličice praška za pecivo (pola vrećice)
1 žlica ulja od koštica grožđa ili margarina
pola šalice biljnog mlijeka
malo soli
Smjesa 2
1 šalica brašna od pira
2 žličice praška za pecivo (pola vrećice)
1 žlica proteinskog praha konoplje
1 žlica ulja od koštica grožđa ili margarina
pola šalice biljnog mlijeka
malo soli
Svaku smjesu zasebno izmiješati, prvo suhe sastojke pjenjačom za jaja te onda dodati mokre i žlicom umiješati u vrlo ljepljivo tijesto. Na pekač staviti papir za pečenje, prebaciti smjesu 1 te izrezati oblike. Smjesu 2 prebaciti na papir te izravnati. Peći 15 minuta na 230°C.
Nema komentara:
Objavi komentar